Genel Sağlık BilgileriPratik Bilgiler

Kemik Gelişiminde Güneşlenmenin Etkisi Nedir?

Güneş bazen sadece sağlığımızı olumsuz etkilemek için kötü bir rap alabilir, aslında genel sağlık için birkaç olumlu etkiye sahiptir. Ağrılı güneş yanığı, ısı döküntüsü, kırışıklıklar ve cilt kanserinden kaçınmak için güneş ışığının hafifçe alınması gerektiğini söylüyor.

Hamile kadınlar, yakın tarihli bir araştırmaya göre, bebeklerinin doğumdan önce bile güçlü kemikler oluşturmasına yardımcı olabilir. Fetal kemik gelişimine ilişkin bu prenatal etkiler hâlâ 9 yaşındayken görülebilir ve daha on yıllar boyunca hala devam edebilir. Güneşe maruz kalma ile modüle edilen üçüncü trimestir maternal D vitamini seviyeleri, gelişmekte olan fetal kemik büyümesi üzerinde “programlama” etkisi yapabilir, bu da kemiklerdeki minerallerin içeriğinde ve yoğunluğunda ömür boyu bir artışa neden olabilir. Şüphelenildiği gibi, yaşam boyunca direnen bu güçlü kemikler, bebekler Büyükanne-Babaya dönüştüğünde osteoporoz riskini azaltabilir.

D Vitamini Neden Gereklidir?

Vücudumuzda aktif D vitamini oluşturmak için güneş ışığı ve özel UV radyasyonu gereklidir. Bu vitamin diyetle de alınabilir. Bu kadarını alabilir miyiz? Gerçekten söylenecek, ortak beslenme ile yeterince alamıyoruz, sadece% 10. Geriye kalan% 90’lık kısmı yaratmak için güneşe ihtiyacımız var.

D vitamini neden bu kadar zorunludur? Vücudumuzun birçok fonksiyonunda ve tabii ki çocukların vücudunda kararlıdır. Kemik, kas ve diş sağlığında belirleyici bir role sahiptir ancak önemi, hücre çoğalmasının düzenlenmesi, savunma modülasyonu, otoimmün hastalıkların ve bazı kanserlerin bazı önlenmesinde müdahale gibi birçok diğer düzeyde de ispatlanmıştır.

D vitamini sağlıklı kemik gücü sağlamada rol oynayan bir vitamindir. Bu güneş vitaminini almanın bir yolu güneş ışığındaki morötesi ışığa maruz kalma halidir. Bununla birlikte, avantajları elde etmek için güneşte çok fazla zamana ihtiyacınız yoktur. İhtiyacınız olan tüm D vitamini sağlamak için sadece 15 dakika güneşe maruz kalmanızı önerir. Kemik gelişiminde güneşlenmenin etkisi nedir? Sorusunun cevabıdır diyebiliriz.

Güneş yanığı çok fazla güneşe maruz kalmanın en yaygın olumsuz etkilerinden biri olarak kabul edilmektedir. Güneş ışınlarına maruz kaldıktan yaklaşık dört veya beş saat sonrasına kadar güneş yanığının azami semptomlarının genellikle ortaya çıkmadığını söylüyor. Ultraviyole ışın güneş yanığının nedeni, güneş yanığı veya tabaklama yataklarından gelebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *