Sağlıklı Beslenme

Organik Hindistan Cevizi Şekeri Çok Lezzetli

Rafine olarak üretilen şekerlere alternatif olarak tercih edilebileceğiniz organik Hindistan cevizi şekeri, rafine olmayan yapısı sayesinde istediğiniz besinleri rahatlıkla tatlandırmanıza olanak tanır. Yanması zor bir yapıya sahip olan organik Hindistan cevizi şekeri, kolay eriyebilen özelliği sayesinde kullanıcı dostudur. Düşük glisemik indekse sahip olan bu şekerler, beyaz şeker ile karşılaştırıldığında kullanıcısını daha uzun süre tok tutar. Beyaz şeker ile esmer şeker arasında bir renge sahip olan organik Hindistan cevizi şekeri, kimyasal işlemlerden geçirilerek rengi açılmadığı için aynı zamanda sağlıklıdır. Herhangi bir kimyasal işlemden geçmeyen bu şekerlerin içinde bulunan vitaminler, mineraller ve aminoasitler herhangi bir zarara uğramaz. Raf ömrü 1 yıl olan bu ürünlerin menşei Endonezya’dır. 

Hindistan Cevizi Şekeri Nedir?

Hindistan cevizi ağacının meyvelerindeki şekerli sirkülasyon sıvısından üretilen organik Hindistan cevizi şekeri, bir besin öğesidir. %100 organik olması sayesinde alerjik bünyeye sahip olanlar, çölyak hastaları, veganlar, yaşlılar ve çocuklar tarafından da gönül rahatlığı ile tüketilebilen bu ürünler, doğal bir tatlandırıcı olarak işlev görür. Organik Hindistan cevizi şekerinde taze Hindistan cevizi meyvesinin içinde bulunan çinko, kalsiyum ve demir gibi mineraller olduğu gibi korunur. Rafine şeker ile karşılaştırıldığında fruktoz oranı bakımından daha düşük bir seviyeye sahip olan organik Hindistan cevizi şekeri üretiminde tarım ilacı veya gübre kalıntıları bulunmaz. 

Hindistan Cevizi Şekeri Nasıl Kullanılır?

Kendine has bir aroması bulunan organik Hindistan cevizi şekerini besinlerin tatlandırılmasında kullanabilirsiniz. Rafine şeker kullandığınız her alanda tercih edebileceğiniz organik Hindistan cevizi şekerini sofralık şeker gibi tüketebilirsiniz. Süt, kahve, çay gibi içeceklerde; kek, pasta ve kurabiye gibi tatlılarda tercih edebileceğiniz organik Hindistan cevizi şekeri kullanırken de ölçülü olmalısınız. 

Hindistan Cevizi Şekerinin Faydaları Nelerdir?

Glisemik indeks değeri yüksek olan besinler tükettiğinizde kan şekeri seviyeniz hızla artabilir. Organik Hindistan cevizi şekerinin içinde bulunan insülin lifi, emilimin yavaşlatılmasına yardımcı olur. Bu da kan şekeri seviyesinin hızlı bir şekilde artmasını engeller. Yüksek besin değerine sahip olan organik Hindistan cevizi şekeri, rafine şeker tüketmek istemeyenler için idealdir. Toz kıvamında olan bu ürünleri beyaz ve esmer şeker kullandığınız her alanda tercih edebilirsiniz. Rengi koyu olsa da kullanıldığı besinlerin rengini değiştirmeyen bu ürünler bazı kısa zincirli yağ asitleri, antioksidanlar, polifenoller ve potasyum mineralleri içerdiğinden besleyicidir.

Hindistan Cevizi Şekeri Besin Değeri

1 çay kaşığı (5 gram) organik Hindistan cevizi şekerinin içinde 4 gram şeker ve 4 gram karbonhidrat bulunur.

Hindistan Cevizi Şekerinin Kalorisi Nedir?

1 çay kaşığı (5 gram) organik Hindistan cevizi şekeri yaklaşık 15 kaloridir.

Hindistan Cevizi Şekeri Hangi Tariflerle Kullanılabilir?

Tatlılarınızı bir üst seviyeye taşımak istiyorsanız siz de organik Hindistan cevizi şekerini tercih edebilirsiniz. Glütensiz olan organik Hindistan cevizi şekeri, bu özelliği ile çölyak hastaları için hazırlanan besinlerde de kullanılabilir. Vegan içerikli olan organik Hindistan cevizi şekeri, bitkisel içerikli besinleri tüketmek isteyen kişiler tarafından da rahatlıkla tercih edilebilir. Tatlı gereksinimi duyulan her alanda tercih edilebilen organik Hindistan cevizi şekeri; cheesecake, bisküvi, pasta, kabak tatlısı, kurabiye, helva, turta ve sufle gibi aklınıza gelebilecek tüm tatlılarda kullanılabilir. Bitkisel içeriği sayesinde herkesin rahatlıkla tercih edebileceği organik Hindistan cevizi şekeri, kolay eriyen yapısı sayesinde içeceklerin tatlandırılmasında da favorileriniz arasına gidecektir. Siz de hem sağlıktan hem de lezzetten vazgeçmek istemiyorsanız organik Hindistan cevizi şekerini mutfağınızdan eksik etmeyin. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *