Genel Sağlık Bilgileri

Reflüye Ne İyi Gelir? Rahatlama için Faydalı İpuçları

Asit reflüsünün elinde bu kadar kötü acı çekmemek için neyi farklı yapabileceğinizi hiç merak ettiyseniz, o zaman doğru yere geldiniz demektir. Artık hayatınıza geçmişte hissettiği gibi hakim olmamalı. Asit reflüsünü kalıcı olarak yerine koymakla ilgili bazı harika tavsiyeler için okumaya devam edin.

Fazla yeme. Sadece doyduğunuzu hissedene kadar yiyin, mideniz hırlamayı bırakır ve açlık rahatsızlığınıza son verir. Yemekten kısa bir süre sonra tekrar acıkırsanız atıştırmak yerine bir bardak su için. Çok fazla yediğinizde mideniz sindirmekte zorlanır ve asit reflünün çirkin başını büyüttüğünü görebilirsiniz.

Biraz kilo vermeye çalış. Aşırı kiloluysanız, özellikle karnınızın etrafındaysanız, midenize daha fazla baskı uygulayacaktır. Bu, asit reflü semptomlarının artmasına katkıda bulunabilir. Sadece birkaç kilo vermek midenizdeki baskıyı azaltacak ve bu da asit reflüsünü azaltacaktır.

Yemek yemeyi bitirdiğinizde, biraz sakız çiğneyerek asit reflüsünü önleyin. Biraz sakız çiğnediğinizde daha fazla tükürük üretilir. Sindirim sırasında ne kadar fazla tükürük üretilirse, o kadar az asit üretilir ve asit reflüsünün oluşmasını önler. İdeal olarak şekersiz sakız çiğnemelisiniz.

Yedikten sonra dik durun. Yemek yedikten sonra en az iki ila üç saat oturmaya veya ayakta durmaya devam etmeniz oldukça yardımcı olabilir. Bu, yiyeceklerinizi sindirmek için zaman tanıyacak ve asit reflü semptomlarınızı minimumda tutmanıza yardımcı olacaktır. Uzanmanız gerekiyorsa, vücudunuzu belinizin üzerine çıkarmak için elinizden gelenin en iyisini yapın.

Yemekten sonra iki ila üç saat yatmaktan kaçının. Uzanmak asidi yemek borunuza geri döndürmeye zorlayabilir. Yemek borunuz ayağa kalkarak veya oturarak daha iyi hissedebilir.

Asit reflü hayatınızda yıkıcı olabilir. Mide ekşimesinden kaynaklanan ağrı sadece endişe kaynağı olmakla kalmaz, aynı zamanda gastroözofageal reflü hastalığına yakalanma tehlikesi de son derece yüksektir. Tedavi edilmezse yemek borusu kanseri geliştirebilirsiniz. Asit reflü ile ilgili sorunlarınız olduğunu düşünüyorsanız, yakında bir doktora görünmeniz gerekir.

Asit reflü semptomlarınızı sınırlamak istiyorsanız spor salonuna giderek ve kardiyovasküler egzersizler yaparak kilo verin. Fazla kiloluysanız, midenizde asit reflü oluşumu ve mide ekşimesine neden olma şansınız daha yüksek olacaktır. Egzersiz yapmak mide ekşimenize yardımcı olabilir ve aynı zamanda sağlığınızı iyileştirebilir.

Fazla kiloluysanız, tekrarlayan asit reflü probleminiz fazla kilolarınızdan kaynaklanabilir. Midenizdeki baskıyı azaltmak ve sindirimi kolaylaştırmak için midenizde biraz kilo vermeye odaklanın. Biraz abs yaparak ve daha sağlıklı bir diyet uygulayarak kolayca forma girebilirsiniz.

Diyetinizdeki yağları azaltın. Aşırı yağ, LES kasınızın gevşemesine neden olur ve bu da mide boşalmasını geciktirir. Sonuç olarak, asit reflü oluşma olasılığı daha yüksektir. Bu nedenle, çok fazla kızarmış yiyecek tüketirseniz, bunları daha yağsız, ızgara seçenekleriyle değiştirin. Bu sadece asit reflünüz için değil, genel sağlığınız için de iyidir.

Antasiti atla. Sadece ara sıra asit reflüsünden muzdaripseniz bir antasit iyidir, ancak daha sık hastalar daha iyi tedavi seçenekleri aramalıdır. Bir antasit, ağrıyı maskelemek için çalışan geçici bir çözümdür. Sorunun altında yatan nedeni tedavi etmek için hiçbir şey yapmaz. Antasitleri çok sık kullanmak, midenizin yanıt olarak daha fazla asit üretmeye başlamasına bile neden olabilir.

Asit reflünüz varsa bol giysiler giymeyi deneyin. Orta bölgenize sıkıca oturan herhangi bir şeye sahip olmamak için elinizden geleni yapın. Bu, mide üzerinde gereksiz baskıya neden olabilir ve asit reflü semptomlarınızı kötüleştirebilir. Belirtileriniz ele alındıktan sonra dar giysiler giymeye devam edebilirsiniz. Bu arada, rahat ve esnek kıyafetlerle yapışmayı deneyin.

Asit reflü ile mücadele ediyorsanız, çok fazla antasit kullanmaktan kaçınmaya çalışın. Aşırı antasit kullanımı bazı mineral ve vitamin emilimini engelleyebilir. Kronik asit tahrişi ile uğraşıyorsanız yemek borunuzu ağırlaştırabilir ve kalıcı yutma sorunlarına neden olabilir. Bunu yaşıyorsanız, tıbbi tedavi görmelisiniz.

Asit reflü sizin için bir sorunsa kilo vermeyi düşünün. Sisteminizin uğraşması gereken herhangi bir aşırı kilo, semptomların sıklığını ve şiddetini artırabilir. Asit reflü sorunları nedeniyle sizi daha iyi duruma getirecek ve yaşadığınız rahatsızlığı azaltacak akıllı bir diyet ve egzersiz programı hakkında doktorunuzla konuşun.

Asit reflü atağının başlamasını önlemek için öğünlerinizin boyutunu azaltmalısınız. İçeriği ne olursa olsun büyük öğünler yemenin asit reflünün potansiyel bir nedeni olduğu bulunmuştur. Vücudunuz sadece bir seferde çok fazla yiyeceği sindirebilir ve asit reflü, vücudunuzun kaldırabileceğinden daha fazla yediğinizin bir işaretidir.

Glutensiz bir diyet izlemeyi deneyin. Gluten, buğday, arpa ve çavdarda bulunan bir proteindir. Bazı insanlar için glüten aslında asit reflüsüne neden olabilir. Asit reflünüz şiddetli ise çölyak hastalığı adı verilen hayatı tehdit eden bir durumunuz bile olabilir. Bu, asit reflünüzün o kadar kötü olduğu ve kelimenin tam anlamıyla içlerinizi yiyip bitirdiği bir durumdur. Aşırı asit reflünüz varsa bu durum için kendinizi test ettirin ve eğer yaparsanız, glütensiz kalarak asit reflünüzü ortadan kaldırabilirsiniz.

Her gün bir smoothie içmek, asit reflüsünü uzak tutmaya gerçekten yardımcı olabilir. Marul, ıspanak, limon suyu ve suyu karıştırın. Sonra bir muz, armut ve elma ekleyin, ardından karıştırın. Bunu her sabah içmek, rahat bir özofagus sfinkterinin nedenlerinden biri olan kabızlığı hafifletmeye yardımcı olur. Bu karışım aynı zamanda mide asidini azaltmanın iyi bir yoludur.

Asit reflünün artık hayatınızda bir yeri olmadığından emin olmak için size sunulan ipuçlarını ve stratejileri kullanın. Uzanmanız ve durumun günlük işlerinizi kontrol etmesine izin vermeniz gerekmez. Bunun yerine, boğazınızda o dırdırcı hissi yaşamak yerine, dakikalarca hayatınızdan daha fazla keyif almanın zamanı geldi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *