DiyetSağlıklı Beslenme

Diyette Zencefil Nasıl Kullanılır?

Günümüzde insanoğlunun en büyük üç sorunundan birisi obezitedir. Kadınlar başta olmak üzere sağlıklı ve dengeli bir vücuda kavuşmak tüm bireylerin talepleri arasında yer almaktadır. Bunun için bireyler sağlıklı zayıflama yöntemlerinden kendileri için en sağlıklı ve kolay bir şekilde uygulayabilecekleri yöntemi seçmelidir.

Zayıflamak için birçok diyet seçeneği gözden geçirilse de ilk adım olarak metabolizmayı hızlandırıcı alternatifler üzerinden gidilmelidir. Bu alternatiflerden birisi de zencefil çayı ile zayıflama yöntemidir.

 Zencefil Hakkında Genel Bilgi

Zencefil, zencefilgiller ailesinde yer alan bir bitkidir. Yapısı nedeni ile Türkiye’ de yetişmeyen bir bitki olan Zencefil ilaç ve baharat yapımında kullanılmaktadır.

 Zencefilin Faydaları Hakkında Genel Bilgi

  1. Metabolizmayı hızlandırarak zayıflamaya yardımcı olur.
  2. Mideyi rahatlatan bir etkisi vardır.
  3. Kan dolaşımının artmasını sağlar.
  4. Vücudu ısıtarak bireylerin terlemesine yardımcı olur.
  5. Zencefil çayı gargara olarak kullanıldığında boğazı yumuşatma rolü oynamaktadır.

 Zencefil Çayı Tarifi

Sürekli ve düzenli olarak kullanıldığında bireylerin zayıflamasını sağlayan zencefil çayı için gereken malzemeler aşağıda yer almaktadır.

 

– Dört adet limon

– Bir miktar taze zencefil ( 3 -5 cm boyutunda )

– Toz olacak şekilde kırmızı acı biber ( 2 yemek kaşığı )

– Dört litre su ( On altı su bardağı )

 Zencefil Çayının Hazırlanışı

Dört litre su tencereye koyularak kaynatılmalıdır. Sonrasında ise dört adet limon sıkılarak elde edilen limon suları tencereye konarak iyi bir şekilde karıştırılmalıdır. Bir sonraki ise zencefilin rendelenerek tencereye konulması ve limonlu suda bir iki dakika durmadan karıştırılması gerekmektedir. Tencerenin içerisine ise en son konulan malzeme toz kırmızı acı biberdir. Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra tencerenin altı açılarak on beş dakika olacak şekilde kaynatılmaya başlanmalıdır. Karışım soğuduktan sonra günde iki litre olacak şekilde gün içerisinde tüketilmeye başlanmalıdır. Zencefil çayının tadını yumuşatmak için az miktarda bal eklenebilmektedir. Çay tüketimi en az on beş gün olacak şekilde günde iki litre tüketim sağladığında etkisini göstermeye başlayacaktır.

Ek olarak çay tüketimi ile birlikte en az yarım saat olacak şekilde düzenli spora başlanıldığında vücuttan fazla kiloların atılması ve vücudun şekle girmesinin sağlanması daha kolay olacaktır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *